• Please insert widget into sidebar Customize Left Home 5 in Appearance > Widgets
  • Please insert widget into sidebar Customize Righ Home 2 in Appearance > Widgets
Beautiful woman washing her face in a white background studio
Anna Sacharewicz

„Moisture sandwich” to nowość w branży beauty, która cieszy się coraz większą popularnością. Z pozoru ta metoda nie różni się znacząco od kilkustopniowych zaleceń na temat pielęgnacji pochodzących w Korei czy Japonii. Jednak kontrowersję budzi jeden element, czyli rozpoczęcie oczyszczania skóry twarzy od przemycia jej wodą z kranu. Okazuje się, że zwykła wodą może wspaniale działać na poziom nawilżenia cery. Sprawdź na czym polega „kanapkowe nawilżenie” twarzy.

Metodę „Moisture sandwich” zapoczątkowała na swoich Instagramie specjalistka od tematów pielęgnacji, Charlotte Palermino, która znakomicie wyjaśnia jak prawidłowo dbać o cerę. Na swoim profilu tłumaczy, jak krok po kroku wdrożyć „kanapkowe nawilżenie” do swoich codziennych rytuałów. Twarz influencerki wygląda tak świeżo i gładko, że warto zaufać jej radom i zacząć oczyszczanie buzi od zmoczenia jej zwykłą wodą z kranu.

„Moisture sandwich” – krok po kroku

Codzienną pielęgnację powinniśmy rozpocząć od zwilżenia twarzy wodą, co ma pomóc w lepszym wniknięciu w skórę produktów nawilżających. Następnie stosujemy serum o lekkiej formule np. wzbogacone o kwas hialuronowy. Kolejnym krokiem będzie nałożenie na skórę dopasowywanego do naszego typu cery kremu nawilżającego. Cały proces można zakończyć aplikując na buzię naturalny olejek, ten krok sprawdzi się szczególnie u osób mających suchą skórę twarzy.

Przeczytaj też: Jamsu, czyli koreański sposób na matową skórę i trwały makijaż

Zdjęcie główne: torwaiphoto/ stock.adobe.com

[email protected]

Specjalistka z zakresu marketingu internetowego. Uwielbia ponadczasowe trendy i slow fashion. Swoje modowe inspiracje czerpie głównie mody skandynawskiej. Przez rok mieszkała w Rzymie, dlatego włoska kultura i język nie są jej obce.

ZostawKomentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *